Új jelszó kérése
Ajánlások


________________________


________________________

TOP termékek
Termékajánló

Lábazati (xps) hőszigetelés

Fő kategória >Homlokzati hőszigetelés >Lábazati (xps) hőszigetelés

Zárt cellás ( XPS ) polisztirol

Vizes környezetben is megtartja hőszigetelését, ezért alkalmas:

  • lábazati hőszigetelésként
  • föld alá pincefalak hőszigetelésére
  • tetőre, zöldtetőre
  • padlóba.


Bővebb leírás az oldal alján.

 


Sorrend:

Zártcellás (xps) polisztirol hőszigetelés

Táblaméret: 60x125 cm (0,75 m2)

Alkalmazás: lábazati és pincefal hőszigetelés, lapostető és zöldtető hőszigetelés, aljzatok (padló) hőszigetelés

 

Sorrend:

 A polisztirol környezetbarát!

környezetbarát polisztirol

 

Az új eredmények szerint beigazolódott, hogy alaptalanok voltak az EPS-el szembeni fenttartások, a környezettudatos vásárlók is nyugodtan használhatják ezt a kedvező árú, széleskörűen alkalmazható hőszigetelő anyagot, mivel a korábbi rangsor megfordult, és a polisztirol kiemelkedően környezetbarát anyagnak bizonyult.  

 

A homlokzati hőszigetelő rendszerek estében egyértelmű győztes a polisztirol. Nem csak a nem megújuló energiaigény szerin, hanem az üvegházhatáshoz és a savasodáshoz való hozzájárulása szempontjából is megelőzte az ásványi hab, ásványi szálas és az ökológiai alternatívának tartott fagyapot termékeket is.Az EPS alapanyaga kőolaj, de egy köbméter hőszigetelő anyag előállítása nagyon kevés nyersanyagot igényel. A polisztirol 98%-a levegő és 2%-a polisztirol. A hatékonyságát jól mutatja, hogy minden egyes liter olaj, amiből hőszigetelő anyag készül, átlagosan 200 liter olajat takarít meg. A kőolajat ezek szerint leginkább hőszigetelő anyagok gyártására kell felhasználni.  


(Forrás: http://www.austrotherm.hu/hirek/kornyezetbarat-a-polisztirol.html ) 

 

Extrudált polisztirol – XPS polisztirol


extrudált polisztirol xpsExtrudáló és habosító eljárással készült kemény zártcellás anyagszerkezetű polisztirolhab. Kültéri feliratok, díszlécek gyártásának ideális alapanyaga.

Kémiai összetétele megegyezik az expandált polisztiroléval, de más eljárással készül. Szerkezete homogénebb, kisebb légzárványokat tartalmaz. Az extrudálással előállított habok nedvességfelvevő képessége csekély, sokkal kedvezőbb mechanikai tulajdonságokkal bír, mint a tömbben formázott polisztirolhabok (EPS hab).

Az extrudált polisztirol habokat (XPS) speciális granulátumból készítik, A gyártási eljárás is különbözik  az expandált polisztirol gyártási eljárásához képest.

Testsűrűségük 25–35 kg/m3, hővezetési tényezõjük 0,029–0,035 W/mK közötti. Az extrudált habok legfontosabb tulajdonsága a zárt cellás anyagszerkezetből adódó igen alacsony, szinte elhanyagolható vízfelvétel (0,2–1,0 V%).

Mivel az extrudált polisztirol habok fontos műszaki jellemzői a vízfelvétel, nyomószilárdság, hővezetési tényező ezért lényegesen jobbak mint a hagyományos expandált polisztirolhabok. extrudált polisztirollal teljesen új, más hőszigetelő anyagokkal megvalósíthatatlan szerkezeti megoldásokat készíthetünk.

Az extrudált polisztirolt a vízbehatásnak kitett helyeken, mint a fordított rétegrendű lapostetőknél, lábazatok, talajban lévő vízszigetelések védelmere, valamint az igen nagy terhelésű hőszigetelt födémszerkezetekben, padlókban, zöldtetőknél, parkoló tetőknél és  ipari padlóknál is jól lkalmazhatóak!