Új jelszó kérése
Ajánlások

________________________

Termékajánló

Vakolatok, Zsákos anyagok

Fő kategória >Vakolatok, Zsákos anyagokA vakolat fajtái

A rengeteg vakolatfajta közül felsorolásszerűen megkülönböztethetünk (leglényegesebbek):

-          külső- belső

-          gépi- kézi

-          alap-simító

-          lábazati

-          hőszigetelő

-          nemes

-          szórt (spriccelt)

-          műgyantás

-          szilikát

-          szilikon

-          vízzáró

-          felújító

-          falszárító

-          vályog

A vakolat kiválasztása

Első fontos szabály: a felhasználható vakolat fajtáinak kiválasztását bízza szakemberre!  A végső döntés viszont legyen az Öné!

Mire gondolok?

Első példa: Homlokzati hőszigetelő rendszerhez használhatunk sokféle végső felületképző vakolat típust, úgymint  zsákosat (javított hagyományos nemes vakolat), műgyantásat, szilikátosat, szilikonosat és egyéb különleges fajtákat. Azt, hogy Ön ezek közül mit választ, azt nagyrészt  az Ön igényei (a vakolat tulajdonságai, alapján) és  a pénztárcája fogja eldönteni, esetleg a „mester” vagy a kereskedő meggyőző ereje vagy  a tapasztalatok alapján szerzett  „márkahűség”  (pl csak Baumit jöhet szóba…).

Második példa: Lábazati alapvakolat (nem a műgyantás végső felületképző vakolat) esetén az Ön  választási  szempontja csak másodlagos, mert csak egyfajta vakolat jöhet szóba: cementvakolat. A választás lehetősége Ön részéről az, hogy előregyártott  (zsákos) vakolat legyen-e és melyik gyártóé, vagy hagyományosan kevert vakolat. a  többi a kivitelező felelőssége, de lehet hogy Ön a kiválasztással sem akar foglalkozni. Ez is egy döntés!