Új jelszó kérése
Ajánlások


________________________


________________________

TOP termékek
Termékajánló

Tegola, Tefond és egyéb drénlemezek

Fő kategória >Vízszigetelések >Tegola, Tefond és egyéb drénlemezek

Drénlemezek (domborlemezek): Tegola Tefond, Isostud

 • alapozások,falakpincefalak védelmére 
 • aljzatok védelmére
 • lapostetőkhöz
 • zöldtetőhöz
 • támfalakhoz
 • akusztikai szigetelésnek
 • utakhoz és alagutakhoz

Felhasználhatóságáról bővebben az oldal alján olvashat


Sorrend:

Tegola ISOSTUD 400 GR Domborlemez   [szállítás 3-10 nap]
Tegola ISOSTUD 400 GR Domborlemez

Domborlemez pinceszigeteléshez, általános használatra.

Dombormagasság: 8 mm

40m2/tekercs

 

Raktárkészlet:  VAN
405 Ft
Tegola Tefond Domborlemez

Összepattintható záródású domborlemez, dombormagasság: 8 mm

Bővebben alul!

 

Raktárkészlet:  NINCS
711 Ft
Tegola Tefond H.P. Domborlemez

Nagy teherbírású, tömítőcsíkkal ellátott domborlemez, dombormagasság: 8 mm

Bővebben alul!

 

Raktárkészlet:  NINCS
1 041 Ft
Tegola Tefond Plus Domborlemez

Domborlemez, vízzáró, öntapadó tömítőcsíkkal, dombormagasság: 8 mm

Bővebben alul!

 

Raktárkészlet:  NINCS
1 156 Ft
Felületszivárgó drénlemez 20m x 8mm
Válasszon méretet a legördülő menüből! 
Raktárkészlet:  VAN
8 400 Ft

Sorrend:

Tegola Tefond felületszivárgó rendszer
(Drénlemezek)

Tegola tefond drénlemez

 

 
Miért a HDPE membrán /drénlemez?A modern építőipari kutatások elsődleges célja, hogy garantálja az épületek szigetelését és védelmét a nedvességtől. A biztonságra törekedő tervezők nem elégednek meg az egyszerű vízszigetelési rendszerekkel: ezért született meg a HDPE drénlemez membrán. A HDPE membrán/drénlemez egy nagy sűrűségű polietilénből készült termék, amely ellenáll a mechanikai behatásoknak és kémiai hatóanyagoknak; felülete bütykökkel van ellátva, így lehetővé teszi a védett felületek szellőzését és a víz elvezetését.
Miért Tefond drénlemez?A TEFOND a legmodernebb vízelvezető drénlemez rendszer. Különleges felülete miatt egyedülálló termék. Az újítás jelentősége: a mechanikai összepattintott (cipzár) kötés növeli felhasználási lehetőségeit, gyors és pontos felhelyezést tesz lehetővé. E forradalmi mechanikai kötésnek köszönhetően a TEFOND drénlemez membrán függőlegesen is alkalmazható. A TEFOND drénlemez egy méretben kapható (2.40 m széles és 20.0 m hosszú tekercsekben), és tökéletes megoldást jelent a különböző méretű falak, alapozások, aljzatok, tetők védelmére. A fektetésnél keletkező felesleges anyag egyszerűen levágható.  A TEFOND PLUS drénlemez rendszerhez tömítő anyag is tartozik, amely növeli a vízzárást; emiatt a TEFOND biztonságos vízelvezető rendszer.
 
 

Tefond


A TEFOND drénlemez egyszeres mechanikai kötésű, nagy sűrűségű extrudált polietilén (HDPE) membrán, 8 mm-es bütykökkel. Az oldalak a toldásoknál mechanikai kötéssel illeszkednek. A Tefond ideális megoldást jelent a különféle szigetelések védelmének problémáira.
 

Falak és Alapozások


Miért ideális megoldás a TEFOND drénlemez a már szigetelt pincék vagy alapozások védelmére?

  • Azért, mert a TEFOND drénlemez tökéletes gyökérállóságával megvédi a vízszigetelést.

  • Azért, mert a HDPE ellenállóvá teszi a TEFOND drénlemezt a talajban és az építőanyagokban előforduló kémiai anyagokkal szemben.

  • Azért, mert különleges szerkezeti jellemzőinek köszönhetően a TEFOND drénlemez  ellenáll a föld roskadásmechanikai igénybevételének, ily módon megvédi a szigetelést a károsodástól.

Aljzatok


A TEFOND drénlemez ideális megoldás az aljzatok felújításánál vagy javítási munkálatainál. A TEFOND drénlemez alkalmazásával csökkenteni lehet az aljzat vastagságát és ezáltal a költségeket. Ha a TEFOND drénlemezt a bütykökkel lefelé fektetik le, az aljzat alatt légkamra alakul ki, amely lehetővé teszi a pára eltávozását és megakadályozza a nedvesség feldúsulását.

A Tefond, mint akusztikai szigetelés


A felületét jellemző bütyköknek köszönhetően a TEFOND a kopogó hangokat szigetelő feladatot is elláthat. A vizsgálatokat azt mutatják, hogy az aljzatokon elhelyezett TEFOND-réteg 500 Hz frekvencián kb. 14 Db-lel csökkenti a hang terjedését.

Tefond Plus


A TEFOND PLUS drénlemez kétszeres mechanikai kötésű, tömítőcsíkkal ellátott HDPE dombornyomott membrán, 8 mm-es byütykökkel. Az oldalak mechanikai kötéssel illeszkednek, a szélek átfedésével. A TEFOND PLUS drénlemez ideális megoldás a védelemre és a vízelvezetésre egyyaránt.
 

Alapok és pincefalak


A TEFOND PLUS drénlemez a legjobb megoldás a falak és az alap védelmére. A toldásban lévő tömítőanyag megakadályozza, hogy talajnedvesség esetén a membrán lapjai közé víz szivárogjon. A falak és az alapok teljes védelmet élveznek nagy mennyiségű eső- vagy rétegvíz esetében is. A TEFOND PLUS drénlemez ellenáll a földroskadás által okozott igénybevételnek.

Lapostetők


A TEFOND PLUS drénlemez membrán lapostetőkön történő alkalmazásával kiegészítő vízvédelmet lehet elérni a bitumenes szigetelésen; a membrán megvédi a szigetelést az átszivárgó vízzel szemben. A TEFOND PLUS ideális védelmet nyújt a különböző építőanyagok esetében (homok, kavics, beton padlólapok), mert a különböző rétegeket elválasztja a szigeteléstől, megakadályozva a károsodásukat.

A talajjal közvetlenül érintkező lemezek


A talajjal közvetlenül érintkező lemezek esetében a TEFOND PLUS drénlemez az ideális megoldás, amely megakadályozza a talaj felől érkező nedvesség beszivárgását. Kiváló teherelosztó tisztasági lemez, amely a rábetonozáskor megakadályozza a beton kötéséhez szükséges víz elszivárgását.
Meder, csatornaA TEFOND PLUS tulajdonságainak köszönhetően a csatornák alján és oldalán a teljes felület folyamatos víztelenítése megoldható. A TEFOND PLUS meglévő csatornák felújításánál (külsö felületen) és új csatornák építésénél (belső felületen) is alkalmazható.

Tefond Drain


A TEFOND DRAIN lemez nagy sűrűségű HDPE membrán, geotextillel a 8 mm-es bütykökön. Az oldalak mechanikai kötéssel illeszkednek, a szélek átfedésével. A TEFOND DRAIN lemez mechanikus kötésű, és geotextil anyagával ideális megoldást jelent az épületek vízelvezetésére és szigetelésvédelmére.
 

Falak


A TEFOND DRAIN lemez szerkezetének köszönhetően elvezeti a vizet a falaktól. A TEFOND DRAIN lemez ideális megoldás folyó víz jelenléte esetén is: ilyen esetben elvezeti a vizet és meggátolja a vízelvezető réteg károsodását.

Tefond Drain PlusA TEFOND DRAIN PLUS nagy sűrűségű HDPE membrán, kétszeres mechanikai (cipzár) kötéssel a 8 mm-es bütykökön polipropilén geoszövettel kasírozott, és a toldásnál kétszeres bitumenes tömítőcsíkkal készül.
 

Zöldtetők


A TEFOND DRAIN PLUS  rendszer jól alkalmazható zöldtetők esetében. Különleges szerkezeti felépítésének köszönhetően megszűri és elvezeti a talajvizet, ezzel megelőzi a telítődést, ami károsítaná a gyökereket. Szerkezetének és kémiai hatóanyagokkal szembeni ellenállásának köszönhetően megvédi a hőszigetelést vagy a bitumenes szigetelőlemezeket.

Támfalak


A TEFOND DRAIN PLUS rendszer vízteleníti a támfalakat, és védelmet nyújt a gyökerekkel és a vegyi anyagokkal szemben. A TEFOND PLUS a membrán és a polipropilén geoszövet közötti csatornában vezeti el a felgyülemlett vizet.

Alagutak


Biztosítja az egész alagút szerkezetének külső védelmét és vízelvezetését, megakadályozza a növények gyökereinek károsító hatását. A termék rendkívül könnyű és felhasználása igen egyszerű.

Tefond HP


A TEFOND HP drénlemez kettős bitumenes tömítőcsíkkal ellátott, nagy sűrűségű HDPE membrán, 8,5 mm-es bütykökkel. Rendkívüli szilárdságának köszönhetően a TEFOND HP drénlemez ideális megoldás a nagy terhelésü felületek készítéséhez, pl: nagyterhelésű aljzatok talajpára, talajnedvesség védelmére.
 

Utak


A TEFOND HP  lehetővé teszi a talaj stabilizálását, vízszigetelését és védelmét. Az utakon a TEFOND HP megelőzi a szerkezet deformálódását és csökkenti az út felületét alkotó rétegek vastagságát.

Vasút


Kiváló műszaki jellemzőinek köszönhetően a TEFOND HP megelőzi a vasúti pálya deformálódását. Ezen kívül vízszintes záróréteget képez, amely a vizet a csatornák felé vezeti.

Alagutak


TEFOND HP drénlemez hatékony megoldásként alkalmazható az alagutak építésénél és felújításánál. A TEFOND HP az egész boltozat víztelenítését biztosítja és teljes védelmet nyújt a vegyi anyagokkal szemben.