Polikarbonát lemezek

Főkategória >Polikarbonát lemezek

Árajánlatért, valamint további segítségért kattintson a gombra és töltse ki az űrlapot!

Országos házhozszállítás
Szállítási költség bruttó 7.000-60.000 Ft


 1. Töltse ki az űrlapot adataival, és a tervezett termékekkel 
 2. Ha bármi kérdésünk van, felhívjuk Önt telefonon, vagy emailt írunk 

 3. Kiszámolunk mindent Önnek!
  (A szükséges mennyiségeket, az összes ajánlott tartozékot,
  házhoz szállítás költségét, egyedi kedvezményeket)

 4. Maximum 24 órán belül küldjük teljes körű, személyre szabott árajánlatát e-mailben, melyben minden információt megtalál!  

(Ha ajánlatunk elnyeri tetszését, előrefizetést követően a megbeszélt időpontban kiszállítjuk.)


Kivitelezőre lenne szüksége, aki szakszerűen elkészíti Önnek álmai polikarbonát tetőjét?
Erre is van megoldásunk!
Az általunk ajánlott kivitelezők listáját
IDE KATTINTVA megtalálja!


 

Az üregkamrás (cellás) polikarbonát (PC) lemezek

 • előtetőnek, teraszhoz, télikerthez, felülvilágítóként, oldalvilágítónak, 
 • medencefedésnek, gépkocsibeállónak, térelválasztónak
 • kiváló hőszigetelő
 • kis súlyú
 • időjárásálló (napfény, szél, jég, hideg és meleg)
 • hajlítható
 • víztiszta (átlátszó), színezett vagy Solar kivitelben

  Bővebben a polikarbonát lemezekről olvashat az oldal alján! 

Üregkamrás polikarbonát tetők

polikarbonát tetőfedés


A polikarbonát lemezek előnyös tulajdonságaik és kedvező áruk miatt jól alkalmazhatóak olyan helyeken, ahol természetes fényre is szükség van, vagy a lehető legkönnyebb szerkezetet kell kialakítani.

Kis súlyuknak, alakíthatóságuknak, kedvező mechanikai tulajdonságuknak köszönhetően  a polikarbonát lemezek közkedvelt alkotóelemei a terasz-, és előtetőknek, hajlított tető bevilágitó testeknek, de akár télikert és üvegház is készíthető belőle! A polikarbonát szerelése egyszerű, akár házilag is könnyen kivitelezhető!

 

Nyersanyag:

A polikarbonát lemezek víztiszta polikarbonát granulátumból készülnek (pl.: Makrolon, GE) amelyhez különböző, tulajdonságokat javító (rugalmasság, fényáteresztő képesség, stb.) adalékanyagokat kevernek.

A polikarbonát előnyei:
Rendkívül széles tartományban (-40°C-tól +115°C-ig) hőálló. Rövid ideig akár a +130°C-t is kibírja. Kiváló a mechanikai hatásokkal szembeni ellenálló képessége, a fent említett hőmérséklet tartományban. A polikarbonát lemezekben a nyersanyag tulajdonságai miatt ütéssel, rúgással, kődobálással sem okozható benne kár, illetve tesztek bizonyítják, hogy egy 130 km/h-val kilőtt jégkorongnak is ellenáll. Időjárás és UV álló, nem színeződik el. Gyakorlatilag szinte elpusztíthatatlan!

UV-koextrudálás:
Ennél az eljárásnál az alapanyaghoz magas koncentrátumú UV-védő adalékot kevernek a külső rétegbe, vagy akár mindkét oldalra, amivel egy teljesen homogén réteget hoznak létre.

Ez az alábbi előnyökkel jár:

  •     Nem fordulhatnak elő más, hagyományos bevonatos  eljárással készült, úgynevezett UV-rétegből fakadó tapadási problémák
  •     Külső behatások, amelyek sérülést okozhatnak a felvitt rétegben, illetve a lakkozott felületben, a koextrudált felületben nem okoznak kárt
  •     Dilatációból eredő mozgások (amelyek a más felületkezelési eljárásoknál a felső réteg lekopásához, illetve korai elöregedéshez vezetnek) sem okoznak problémát, ezáltal a polikarbonát elemek tartósabbak és ellenállóbbak.
  •     A két oldalon UV védett lemezek, például vízparton, vagy egyéb olyan helyen ahol jelentős fényvisszaverődés fordul elő, sokkal hosszabb élettartamúak, mint a csak egy oldalon felületkezelt változatok.

 

Garancia:
10 év limitált garancia minden 8mm-nél vastastagabb polikarbonát lemezre elszíneződésre, elöregedésre illetve jégkár okozta sérülésekre. A garancia részletes leírását az oldal alján találja.

Színválaszték:
A polikarbonát lemezek három alapszínben rövid időn belül szállíthatóak:  víztiszta, az opál és a bronz, továbbá bármilyen szín rendelhető RAL színskála alapján típustól és mennyiségtől függően.

Éghetőségi tulajdonságok:
A polikarbonát gyulladási pontja kb. 450°C, ami elég magas, és égés közben csak elenyésző mérgező gáz keletkezik. Az olvadás pontja 300°C körül van. A polikarbonát termékek a DIN 4102 szerint az alábbi besorolásokat kapták. B2- Normál gyúlékony, nem csepegve égő, B1 - Nehezen gyúlékony, nem csepegve égő.

Alakíthatóság:
A legkisebb hidegen alakítható ív (rádiusz) az üregkamrás polikarbonát elemeknél, az elem vastagságának a 150-szerese, ha kisebb rádiuszra van szükség, akkor melegalakítási eljárás szükséges. A polikarbonát lemezek csak szálirányban hajlíthatóak!

Megmunkálás:
A polikarbonát lemezek bármilyen hagyományos szerszámmal megmunkálható. Darabolni finomfogazatú körfűrésszel vagy dekopír fűrésszel ajánlott. Fúrni csak legalább 4 cm-re a szélektől szabad és a furat átmérőjének másfélszer nagyobbnak kell lennie, mint a benne lévő csavar külső átmérője a dilatáció miatt. A forgács eltávolítását víz- és olajmentesen, sűrített levegővel kell elvégezni.

Dilatáció:
A polikarbonát anyagok 0,065 mm-t tágulnak vagy húzódnak össze (°C) fokonként, illetve (m) méterenként. Ez az érték háromszor magasabb az alumíniuménál. Ez körülbelül azt jelenti, hogy 50°C-os hőmérsékletváltozásnál 3 mm-t mozog az anyag hosszirányban méterenként.

Mértetek:
Szélesség: 1,05, 1,25 és 2,1 méter, a hosszúság tetszőlegesen vágható. A polikarbonát elemek egymás mellé toldhatóak víztiszta polikarbonát H profillal, vagy aluminium rögzítő profillal. A polikarbonát lemezek tömítéséhez és ragasztásához csak Neutrális Szilikon tömítőanyag használható!

Polikarbonát limitált garancia 10 év:
Az általunk forgalmazott polikarbonát lemezekre és polikarbonát falpanelekre 10 éves limitált garanciát vállal a magyarországi importőr. Az anyag jégesö következtében garantáltan nem törik el, fényáteresztése nem csökken, valamint nem sárgul be az UVsugárzás hatására.

A limitált garancia az alábbi feltételek mellett érvényes:
UV-ELLENÁLLÓKÉPESSÉG és FÉNYÁTERESZTÉS: A fényáteresztöképességben végbement változásokat az az ISO 13468-1 sz. teszttel mérik. A tesztet meghatározott méretü lemezmintán végzik. A mintát a teszt megkzdése elött meg kell tisztítani. Ezt követöen vizsgálják a lemez a fényáteresztöképességének a változását, majd összehasonlítják a gyártás napján mért értékekkel. Amennyiben a különbség kevesebb, mint 6 %, úgy az határértéken belülinek minösül. A lemezek besárgulásának vizsgálata az ASTM D1925 szabvány szerint történik.

A jégesövel szembeni ellánállást a holland TNO (Holland Tesztintézet) által kifejlesztett módszerrel tesztelik Hollandiában. A teszt során 10 db 20 mm átméröjü mesterséges jégdarabot lönek a lemez felületére, normál hömérsékleten, 80 km/h-s sebességgel.

A VEVÖ KÖTELEZETTSÉGE:

  • A polikarbonát lemezeket az importőr által elöírt módon kell tárolni, mozgatni és beépíteni.
  • Amennyiben a lemezt megmunkálták, a garancia kizárólag az átlátszóságra és besárgulásra vonatkozik, fenti feltételek mellett.
  • A garancia életbelépésének idöpontja az eredeti vásárlást igazoló számlán szereplö teljesítési idöpont. Továbbértékesített termékre a garancia nem vonatkozik. A reklamációhoz csatolni kell a vásárlás idöpontját igazoló számlát.
  • A reklamációt a hiba észlelését követö 28 napon belül írásban kell forgalmazó részére megküldeni.
  • A lemezt mindaddig tilos a beépítés eredeti helyéröl eltválolítani, amíg azt az a forgalmazó meg nem vizsgálta. Fenntartjuk a jogot, hogy a hiba/sérülés keletkezésének okát független szakértövel megállapíttassuk.
  • Amennyiben a reklamáció jogosnak bizonyul, a terméket vagy annak részét díjtalanul kicseréli a forgalmazó az alábbi feltételek mellett:

   Eladás napjától eltelt idö / a reklamált minöség cseréje %-ban

   5. évig 100 %
   6. év folyamán 75 %
   7. év folyamán 60 %
   8. év folyamán 45 %
   9. év folyamán 30 %
   10. év folyamán 15 %

 

Az újrabeépítés vagy megmunkálás, illetve bárminemü egyéb közvetlen vagy közvetett sérülés vagy kár kapcsán tett reklamáció nem képezi jelen garancia tárgyát.

Kizárás a garancia alól: Az alábbi esetek kizárást jelentenek a garancia alól, mert olyan körülményeket képviselnek, amelyek a polikarbonátra káros hatással vannak:

• a lemez vegyi anyagokkal érintkezik. A vegyi anyagok részletes listáját kérje forgalmazójától
• karcos vagy sérült lemezek
• olyan lemezek, melyek nem az elöírt tömítöanyaggal, zárószalag-
• hö hatásának vagy höformázásnak kitett lemezek
• azok a lemezek, melyek beépítése során nem követték a hajlítási sugárra ill. a Müszaki Adatlapban ismertett egyéb beépítési körülményekre vonatkozó elöírásait.
• 8 mm-nél vékonyabb lemezek

 

Tovább a polikarbonát lemezekhez>>>